Kosten van de zorg

Ik ben aan het rondkijken geweest op het internet ( tja waar haal je tegenwoordig anders je informatie vandaan) om mezelf te informeren over de kosten van de zorg.

Ik ben terecht gekomen op de volgende site; http://www.nationaalkompas.nl/zorg/huidige-kosten/ en daarop lezend en rondstruinend kon ik mezelf niet aan de indruk onttrekken dat zorg eigenlijk booming business is.

Want als je het omdraait dan is er gewoon (nouja gewoon) iemand die mega veel verdiend aan zieke mensen. Die er voor zorgt dat de kosten torenhoog blijven en dat eigenlijk alleen als je heel rijk bent, toegang hebt tot de juiste medicijnen, de juiste zorg en de juiste doktoren.

De zorgverzekeraars krijgen steeds meer macht om te doen en laten wat ze zelf willen. Een ongebreidelde wijze van willekeur speelt dan mee in de toekenning of ontzegging van zorg. En alles moet goedkoper, waardoor bestanddelen uit medicijnen worden gehaald… of wat ik laatst hoorde dat er een groot verschil is als je een medicijn zo in zijn geheel van de apotheek krijgt of dat je het zelf nog moet mengen, dus in losse elementen mee naar huis krijgt. En dit verschil zit hem dan in het financiële aspect.

Zo hoorde ik laatst dat een behandeling in een kliniek je geld kost, maar dat het verblijf in de kliniek gewoon bijna net zo duur is, laat staan wat je moet betalen als ouder of partner om ook in de kliniek te mogen verblijven als steun voor de zieke. Alles draait om geld…

Zorgverzekeraars die geld opzij blijven zetten voor momenten dat het slecht zou gaan, ‘want er zou maar ineens een epidemie uitbreken en dan moet dat opgevangen worden’. Ze maken winst en met droge ogen kijken ze je aan terwijl ze je premie weer verhogen…. ja zeggen ze met maar een 10tje… maar hee dat is wel 120 euro meer per jaar… en een gedwongen verlaging gaat met 5 eurotjes maar dus whoeptiedoei…. En wat ze dan dekken is helemaal bedroevend, elk jaar bepalen zij ( in hun almachtige wijsheid) wat er eruit kan en wat de patiënt zelf zou moeten kunnen betalen. Zij bepalen wel even wat een echte goede behandeling is, terwijl ze zelf geen behandelaren zijn. En ooh ja ik hoor het ze alweer zeggen, maar we hebben regelmatig contact met behandelaren…. 9 van de 10 consulten die ze daar hebben, zitten op de rand van pensioennering en hebben daarom nog een gedachtengoed uit het jaar 0 toen de zorg nog gedaan werd met hamer en beitel….kom op hoor…

Zo door struinend op het net kwam ik terecht bij de de farmaceutische strijd die er geleverd wordt… door een bericht als dit….

http://www.gewoon-nieuws.nl/2015/03/de-leugens-van-de-farmaceutische-industrie/#.Ve_6oH_tmko

of als dit bericht

http://www.coolpolitics.nl/pillenstrijd-in-india/

of deze essay

https://decorrespondent.nl/2196/Hoe-een-levensreddend-medicijn-een-onbetaalbaar-luxeproduct-werd/101310264-e0926f55

Ik lees het en bedenk me dat eigenlijk dit soort berichten me gewoonweg verdrietig maken. Want het draait echt allemaal maar om een ding en dat is geld. Iemand moet dus verdienen aan het leed, aan de pijn van een ander. En je kan het afdoen als de een zijn dood is de ander zijn brood… maar wil je dan echt brood belegd met zeer? Ik bedoel grofweg gezegd is door de handelswijze van de farmaceutische industrie het bloed niet meer van de handen te wassen toch?

Kijk ik weet ook de oplossing niet laat ik dat voorop stellen, maar ik weet wel dat het gewoon weg schofterig is, wat er hier in de wereld gebeurd. Over de ruggen van de zieken en de zwakken? Survival of the fittest… maar wel met de vergiftiging van concurrenten geloof ik… dus hoe fit de ultieme winnaar dan uiteindelijk is????

placebo2-1024x681

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s