Moederdag

Vandaag is het moederdag en al vanaf het moment dat ik mijn ogen geopend heb speelt er een lied door mijn hoofd. En voor de jeugdige onder ons, ja ik weet ik ben van een geheel andere generatie, houd ook echt van Nederlandstalige muziek…

Het liedje wat dus door mijn hoofd schettert is van

‘Rob De Nijs – Foto Van Vroeger

Hier heb ik nog een foto van heel lang geleden
Maar als ik blijf kijken dan wordt het weer heden
Gemaakt op de ochtend van mijn vijfde verjaardag
De kamer vol slingers, ’t cadeau dat al klaar lag
Het schippersclaviertje, de wens van mijn dromen
Heb ik ’s middags nog mee naar het circus genomen
En brandweerman worden was het doel van het leven
Die dromen zijn over, ’t gevoel is gebleven

refr.:
Diep in m’n hart verlang ik vaak naar dat kind terug
Kinderen willen groot zijn, nou dat gaat vlug
Als me het leven tegenzit, denk ik aan die tijd
Al werd ik nooit die brandweerman, raakte het kind niet kwijt

Toch leek alles heel simpel, geen zorgen geen twijfel
Van god kwam het goede en het kwaad van de duivel
De klok aan de muur hing daar puur voor het mooie
Ik had alle tijd in de buurt rond te schooien
Een zee was een slootje, m’n klomp was een bootje
En de dood was zoiets als de poes van m’n grootje
De wereld was niet groter dan de globe van vader
Ik kan hem met m’n pink om z’n as laten draaien

refr

Alleen zijn of eenzaam hoe kon ik dat kennen
Ik hoefde alleen maar naar huis toe te rennen
Met een gat in m’n kop en m’n broek vol met scheuren
Mijn moeder was thuis dus wat kon me gebeuren

Als me het leven tegenzit, denk ik aan die tijd
Al werd ik nooit een Ivanhoe,ik raakte het kind niet kwijt’

En dan vooral het laatste gedeelte; “Alleen zijn of eenzaam hoe kon ik dat kennen, ik hoefde alleen maar naar huis toe te rennen, met een gat in mijn kop en een broek vol met scheuren, mijn moeder was thuis dus wat kon me gebeuren??? ”

Als iets voor mij een moederdag omschrijft zijn het die zinnen wel. Hoe heerlijk was het als kind om de zekerheid te hebben dat de hele wereld veilig was, gewoon omdat je moeder thuis was. Dat je de hele wereld aankon gewoon omdat je wist dat je niet alleen was, want thuis wachtte je broers en zussen en je moeder….

Moederdag een extra dag voor alle moeders, stiefmoeders, pleegmoeders, kadomoeders, oma’s, tante, nichten, vrouwen die kinderen koesteren. Wij moeten ons realiseren dat wij niet alleen een kind (helpen) opvoeden, opgroeien… maar eigenlijk ieder van ons op onze eigen manier een wereld helpen scheppen… een wereld voor dat kindje die jou zijn of haar onvoorwaardelijke liefde schenkt en erop vertrouwt dat je er bent….

Moeder zijn is sowieso een kadootje wat met deze dag nog eens onderstreept wordt… Ik zeg CELEBRATE en CREATE…. love is unconditional!!!

single-mom-mothers-day-

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s