Loslaten

De laatste tijd ben ik eigenlijk heel erg bezig met het concept loslaten. Dit in het kader van het loslaten van mijn oudste zoon. Voor de 2e keer gaat hij op zichzelf en het ziet er naar uit dat mijn jongste ook dit jaar nog het nest zal verlaten.

Wat zal het stil worden in huis….

Dat was het al geworden op het moment dat ze groter werden hoor… er werden geen computer- slaap-feestjes meer gehouden in huis. De verzameling van de jongens voordat ze naar de stad gingen, verplaatste zich naar andere plekken en op den duur werd het al heel wat stiller in huis… Kleine jongens worden langzaam mannen..

En ja ik weet toch waren er momenten dat ik heel licht sliep tot het moment dat ik de laatste sleutel in het slot hoorde draaien en ik wist dat iedereen veilig thuis was. De oudste heeft er een hekel aan, maar als ik hem ergens afzet, dan wacht ik in de auto tot het moment dat hij ook daadwerkelijk naar binnen stapt. Ik weet hij is niet klein, hij kan voor zichzelf zorgen, maar er zou maar ineens een ontvoerder uit een bosje springen en mijn kind meenemen…(blijft een moederlijke angst). De oudste en de jongste, mijn twee mannen, mijn twee helden….

Die ik toch allebei waarschijnlijk dit jaar los zal moeten laten….

Ik weet ik blijf moeder, nog meer op een afstand, nog meer van de zijlijn… maar het gaat toch vreemd zijn om straks alleen met mijn vriend te zijn in dit huis. Denk dat ik dan nog meer zal haken… nog meer projectjes… nog meer dagjes weg met mijn mannetje… vooral dus veel dingen buitenshuis geloof ik… en in ieder geval een aanpassing van de ruimte die ik nu ook ga krijgen…

Krijg ik nu dan eindelijk mijn eigenste inloopkast?? En een slaapkamer zonder extra kleding overal??? Een gang met weinig schoenen en jassen???

loslaten

Oh ja we gaan loslaten, we gaan het leven en het huis anders inrichten, aanpakken en in de volgende fase van vrouwzijn, moederzijn glijden… ja we laten het los….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s