We are our own demons

Vandaag moest ik even bij iemand reageren op Facebook, bij wie in de comments op zijn foto stond dat bij het maken van een bepaalde teken, hij dus in feite een duivelse teken maakt. In mijn ogen stond het teken voor de universele teken van OKÉ en als je uit Vlissingen komt voor het teken van B-Block… maar goed er bestaat dus een duivels teken van 666.

Zoals jullie wel weten ben ik een aanhanger van KARMA en zie ik haar niet als een wraakgodin of als iets wat je altijd terug wilt pakken voor een daad. Zo heb ik dus ook een geheel andere mening over de duivel. Ik zie de Duivel als een inventie van de mens om je bang te maken voor je eigen perverse gedachten en gevoelens. Ik bedoel de Duivel was ooit een Engel… het staat voor al het kwaad in de wereld en al het slechts. Als we ‘onreine’ gedachten hebben, dan schuiven we dat graag op de duivel en zijn aanhang, dat die zulke gedachten bij ons naar binnen leiden….

En toch als ik dan in de geschiedenisboeken kijk, als ik op het internet struin, als ik mezelf probeer wijzer te maken, dan stuit ik toch steeds weer op het feit dat wij mensen, gewoon DE mens en sich, gewoon zelf de duivel in persona zijn… wij zijn zijn aanhang. Ik bedoel laten we er eens licht naar kijken…. we kijken naar horrorfilms en mash and slashfilms… alles leuk en aardig maar al die gore vreselijke dingen komen voort uit de brein van een mens of zijn vooraf en achteraf ook daadwerkelijk gebeurd. Als we kijken naar science fiction films, daar komen de aliens onze wereld overnemen voor de grondstoffen of het menselijk potentieel… dan willen ze ons opeten of openmaken… maar denk even na als er ooit een planeet zal worden gevonden die leefbaar is voor ons, dan reizen we massaal daar naartoe, zwaar bewapend en zullen het overnemen. De inheemse bevolking zullen wij opensnijden en bestuderen op zoek naar hun zwakke plekken, zodat wij ze kunnen overheersen en de planeet over kunnen nemen… Wij zijn in principe die aliens….. Als we dus naar de horrorfilms kijken en de demonen proberen onze lijven over te nemen om weer tot het land der levenden te behoren… dat zijn gewoon wij die proberen te achterhalen wat er nu in hemelsnaam gebeurd als we dood gaan en hoe de fuck kunnen we terug komen….

Daarom mijn titel hier…. we are our own demons…. wij zijn zelf de duivels…. en dus let op… wij zijn ook de engelen dus…. ieder heeft het in zich, het goede en het duivelse… en moeten we bang zijn voor deze of gene zijde van ons zijn? En kan iemand mij duidelijk maken wie oh wie begonnen is met de duiveluitvinding? Ja ik weet de kerk/ het geloof /dat instituut waar een man als voorganger predikt dat je naar hem moet luisteren, dat je bang moet zijn indien je dat dus niet doet en ja en amen moet knikken…angst zorgt ervoor dat je dit dus doet… En het is zeker beter als je die angst vorm geeft, een belichaming… hench De Duivel en zijn demonen…het schuldgevoel heeft een naam gekregen…

We are our own demons… maar ik zeg daarbij dan ook we are surrounded by angels.. help de engelen om je heen om weer tot een hoger level te komen… om weer bij je eigen god of godin-zijn te komen. Je moet luisteren naar je eigen ik… en wees niet bang voor je eigen gedachten… je weet zelf wie of wat je bent en wilt zijn…We zijn van nature gewoon mooie mensen… daar geloof ik in, omdat KARMA ons omringt en ons liefheeft…. en zij is sterker dan welke demon ook….en ja ik weet af en toe verliest ook zij een ronde, maar ze komt er altijd bovenop en wij als mens… wij zullen er ook bovenop komen omdat ik geloof in het goede en het goede overwint alles…

Alleen maar liefde…Demons-and-Angels-time

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s