Een open brief aan mijn vriendinnen

Lieve vriendinnen,

Ik maakte vandaag een afscheid mee, ik zag beelden voorbij komen, geprojecteerd op een muur en bedacht me, beelden zeggen vaak meer als woorden, maar toch wil ik proberen om met wat woorden duidelijk te maken hoe dierbaar jullie voor me zijn. Ik voelde vandaag zoveel emoties door me heen gaan, ik wist gewoon dat ik van geen van jullie echt afscheid wil nemen. We hebben samen diepe dalen meegemaakt en ook echte hoogtepunten. En moeten nog zoveel meer beleven….

Ik heb eigenlijk geen woorden voor wat ik voor jullie voel of wat ik jullie wil zeggen. Jullie zijn voor mij de zussen die ik heb mogen ontmoeten en waar ik voor heb gekozen.  De leraressen waar ik levenslessen van heb ontvangen. De collega’s waar ik wijsheden mee heb kunnen delen. Jullie zijn mijn klaagmuur in tijden dat ik eigenlijk helemaal niet praten wil. En de knuffelmuur waar ik tegen aan mag rennen, wetend dat ik opgevangen wordt met de liefde van de ene vrouw voor de andere vrouw.

Ik wil jullie bedanken voor de ongelooflijke liefde die jullie met mij willen delen, voor het begrip voor de gekke acties die ik soms heb. Voor het contact dat ik met jullie mag hebben en het feit dat ik niet elke dag hoef te bellen of langs te komen, zelfs tijden ineens wat meer met mezelf bezig mag zijn en dan toch bij jullie terug mag komen. Ik wil jullie bedanken voor de tijd die jullie nemen om samen met mij avonturen te beleven, avonden van tv-kijken, etentjes van zelfgemaakte gerechten of in restaurants waar ze ons dan weer liever zien vertrekken, avonden van bomen over zaken die niet wereldschokkend zijn, maar onze werelden wel zodanig verrijken dat we weer opties zien.

Mijn vriendin, geen een van jullie is dezelfde. Geen van jullie kan tippen aan de ander omdat jullie allen zo uniek zijn, zo geweldig en zo prachtig, gewoon in jullie zijn als mens, als vriendin, moeder, zus, nicht, buurvrouw, collega, vrouw. Ik heb veel respect en bewondering voor ieder van jullie. Voor jullie manier hoe je in het leven staat, hoe jullie met bepaalde tegenslagen omgaan en hoe liefde en plezier beleefd worden. Jullie vertonen in alles wat jullie doen zoveel kracht dat, als ik naar jullie kijk, ik besef dat ik naar godinnen kijk. Ik heb een immens vertrouwen in de toekomst met jullie en voor jullie omdat jullie mijn vriendinnen zijn. Mijn mede – amazones… Niets is te gek en gek is niets…

Ik hou oprecht van jullie allemaal…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s