Spijt

Spijt komt met de jaren zeggen ze, want dan besef je dat alle dingen die je zei dat je wilde doen, dus niet hebt gedaan. Je hebt sommige woorden niet uitgesproken, sommige daden niet gedaan en sommige avonturen niet beleefd.

Ik hoor vaak ook mensen zeggen bij een traumatische ervaring ‘mens leef je leven, elke dag kan de laatste zijn’ of ‘ga genieten van het leven, want verdriet is er genoeg’ om vervolgens na 2 dagen weer te verzanden in hun dagelijkse routine van het betalen van alle rekeningen, in het zorgen dat je hoofd boven water blijft.

Ik heb laatst een soort van voordracht gehoord over hoe de bovenste toplaag van invloedrijke mensen er voor wil zorgen dat wij slaven van de maatschappij blijven. Dat zij juist willen dat wij ons druk blijven maken over belastingen, rekeningen en dergelijke, zodat wij geen tijd hebben in het achterhalen wat wij nu werkelijk ECHT willen.

Vol verbazing kan ik soms verhalen lezen van mensen die gewoon out of the blue alles hebben opgegeven om hun eigen dromen waar te maken. Die de sprong waagden en bemerkten dat juist door de eerste stap, de daaropvolgende stappen als vanzelfsprekend volgenden. Zij hebben geen spijt van hun beslissingen, of jawel spijt dat ze het niet eerder hebben gedaan…

Ik wil geen spijt hebben van dingen die ik niet gedaan heb, ik wil geen spijt hebben van woorden die ik heb uitgesproken of juist niet… Ik wil geen spijt hebben van acties die er juist voor hebben gezorgd dat ik mezelf niet ten volle heb gevonden of gezocht. Zoals ik al in een eerdere blog heb geschreven, ik ben op weg naar, nog steeds ten volle gericht op het pad wat voor me ligt. Ik zie mogelijkheden, ik zie dromen, ik zie hoop gloren en nu nog de moed vatten om de stappen ook daadwerkelijk te nemen.

En soms zal ik het zelf moeten doen, maar op andere momenten mag ik me naar jou of een persoon die ik nog ontmoeten zal, keren voor een helpende hand. Ik hoop dat je dan ook met mij de moed vindt om stappen te nemen en er voor te zorgen dat we geen spijt krijgen van dingen die we hadden moeten doen.

Ik wil alleen spijt hebben van het feit dat ik niet nog meer tijd heb genomen om die dingen te doen of te zeggen waar ik geen spijt van heb. Doe je mee?

het-spijt-me+3uv

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s