Reünie

Afgelopen zaterdag ben ik naar een reünie van een plaatselijke uitgangsgelegenheid geweest. 20 jaar na dato, in een volle afgeladen Arsenaal, het ontstaan en vergaan van COSMO gevierd.

Het was echt gaaf om zoveel bekende en onbekende mensen te zien, de oude kliekjes elkaar weer te zien opzoeken, het missen van de mensen die het niet gered hebben om te komen en het zien van de kinderen die toen gemaakt zijn.

Een reünie, het was de plek om oude vetes eindelijk te begraven of juist te herinneren waarom ze ookal weer ontstaan waren. Maar in het licht van het volwassen zijn, het naast je neer te leggen en vrolijk verder te gaan met het leven wat je leidt. Ik was blij, ik was dankbaar voor deze mogelijkheid om het mee te mogen maken. Ik vond het zo geweldig om te zien dat in 2 maanden tijd zoveel vrolijkheid, zoveel liefde, zoveel plezier bij elkaar gebracht kan worden. Als ik naar de foto’s kijk dan komt er een glimlach op mijn gezicht die er dan de rest van de dag niet meer af gaat. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik die 20 jaar toch best wel gevoeld heb op zondag, omdat ik nog zo brak was dat ik gewoon niet wilde bewegen….

20 jaar wat is de tijd gevlogen en als ik naar sommige gezichten keek dan was dit ook af te lezen en toch als je het gesprek met deze of gene aanging, dan trokken de jaren weg en was je weer even samen die personen van 20 jaar terug. Toen het leven nog zo onbekend voor je lag, levensvragen nog onneembare bergen in de mist waren en verplichtingen een lachertje.

En toch he, kijk elk leven die daar aanwezig was, draagt zijn of haar eigen kruisje, maar ik ga het toch zeggen…. mensen wat hebben wij het goed gedaan! We zijn er, we weten wat het is om te leven, we weten het wat is om afscheid te nemen, we weten wat het is om plezier en geluk te beleven. 20 jaar na dato en we kunnen nog zingen, springen en juichen. 2015 is begonnen met een reünie, laten we zorgen dat het een springplank wordt voor de komende 20 jaar waarin we het nog beter gaan doen, gewoon omdat we weten dat we het kunnen… jij en ik.. wij allemaal… deze reünie heeft voor mij de hoop weer doen opwekken, dat wij gezamenlijk stapjes maken ter verbetering. We zijn niet blijven hangen in het verleden, we vierden het verleden en dragen het heden een warm hart toe.

De reünie was in mijn ogen geweldig, energiegevend en een eye-opener…. Hello world, Generation X is coming your way finally knowing what the X stands for…. it means; Generation EVERYTHING is Possible….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s