Gelukkig Nieuwjaar

Vandaag schrok ik op van het feit dat we elkaar dus nog steeds Gelukkig Nieuwjaar toewensen. Tot wanneer kan dit eigenlijk vroeg ik me meteen af en direct daar achteraan, eigenlijk wens ik het een ieder het hele jaar toe. Een Gelukkig Jaar…

Er is al zoveel mis in en met deze wereld, dat Gelukkig zijn eigenlijk nog het enige doel zou moeten zijn. Want als jij gelukkig bent, dan wil je een ander toch niet ongelukkig zien? Of tja je moet een sadist zijn, maar die wordt eigenlijk ook alleen maar gelukkig van een sadomasochist..

In ieder geval is het streven naar Geluk, eigen Geluk of dat van een ander, een gemeenschappelijk doel. Dat zouden we allemaal moeten najagen. En je kan het in vele vormen vinden hoor dat Geluk. In kleine zaken zoals een vogeltje die op je vensterbank landt en naar je gluurt. Of in een windbriesje net als je denkt dat je opvlieger je hele lijf in vuur en vlam zet. Of in een plotselinge omhelzing van je partner als je thee maakt. Of in het telefoontje van die ene vriendin die je al zoooo lang niet gesproken hebt. Zo kan ik nog wel even door gaan.

Het nadenken over je eigen geluksmomenten, het opschrijven of tekenen van een gevoelde emotie. Het doet je even stil staan bij je eigen leven, je eigen stukje zelf. Het zorgt ervoor dat je weer even wat lucht krijgt, wat blauws ziet in een bewolkte lucht of de glimlach opmerkt van die vreemdeling. We zijn het allemaal waard om gelukkig te zijn, om ons gelukkig te voelen. Ik ben van en voor KARMA he… en vele denken echt dat ze een boeman is, een middel om met angst een ander in toom te houden. Terwijl ik er juist bij blijf dat juist KARMA je wilt helpen om je eigen geluk te vinden. Niemand heeft ooit gezegd dat het leven makkelijk zou zijn, zo is de weg naar geluk ook niet bezaaid met rozenblaadjes.

Ik wens ieder een Gelukkig Jaar. Ik wens dat mijn eigen jaar ook veel geluksmomenten zal kennen. En ik hoop dat ik ze met jullie of jullie met mij, kan en mag delen.

gelukkig

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s