De Participatiewet

Op 1 januari 2015 gaat de participatiewet van kracht. Een wet die op zoveel vlakken van het sociale en maatschappelijke leven veranderingen gaat teweeg brengen.

Een wet die er voor gaat zorgen dat mensen zich uitgeknepen, niet begrepen en weggezet voelen. Dat de verschillen tussen arm en rijk alleen maar duidelijker worden en schrijnende gevallen eigenlijk te gek voor woorden zullen zijn. Er zullen besluiten worden genomen over het leven van burgers door mensen die er eigenlijk nog niet klaar voor zijn. En daar kunnen die mensen niet echt wat aan doen, want de wet is door ons allen strot heen geduwd. En de uitvoerende mensen zullen en moeten zich aan de wet houden, het is alleen dat ik me afvraag of bij de uitvoering van de wet er rekening gehouden wordt met de werkelijkheid, met de onmogelijkheden, met de bodem van de portemonnee van de burger?

Ik weet dat men zegt dat we positief moeten denken, dat het heus niet zo’n vaart zal lopen allemaal, maar ik heb ooit geleerd dat het beter is om te voorkomen dan te genezen. En als een wet eenmaal effectief is, is het heel moeilijk om zaken weer terug te draaien. De kleine lettertjes in de transformatie worden niet gelezen of niet begrepen en juist die kleine lettertjes zullen een immense impact hebben op de rest van je leven.

De participatiewet, waar ben je bang voor, waar loop je tegen aan, wat snap je niet? Ik wil samen met je naar je mogelijkheden kijken, naar je veranderingen, naar je brieven, naar je gesprekken… want denk niet dat jij als enige het niet begrijpt. Het enge is dat de uitvoerende ambtenaar het zelf vaak ook nog niet precies weet of begrijpt! Maar samen kunnen we tot een oplossing komen, samen betreden we de wet, schroom niet 2 weten altijd meer als 1 en gedeelde smart is halve smart! Kom met je vragen, we gaan samen op zoek naar antwoorden… ik beloof het je JE BENT NIET ALLEEN!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s