Bucketlist

Wat is een Bucketlist?

Volgens Wikipedia: ‘

Een bucket list (letterlijk: emmerlijst) of loodjeslijst is een lijst met dingen, die iemand nog gedaan wil hebben voor hij sterft (kick the bucket). Terminaal zieke mensen stellen soms nog een bucket list op. De naam is vooral populair geworden door de in 2007 uitgekomen film The Bucket List.

Het opstellen en eventueel publiceren van de lijst helpt bij het realiseren van de gestelde doelen. Bij het opstellen kan bijvoorbeeld uitgegaan worden van de levensverwachting, van wat men als kind altijd al wilde doen of nagaan waarvan men het meeste spijt zou hebben als het tijdens het leven niet gedaan zou worden.’

Nou ik ben nog niet van plan om dood te gaan en hoop jullie als lezer ook nog niet, maar ik vind het wel een somber gegeven dat we dus pas een bucketlist maken op het moment dat we weten dat onze tijd bijna is gekomen.. Ik zeg laten we er nu een opstellen, jij en ik, gewoon samen en kijken waar we uitkomen.

Pak een pen en papier.. en stel je voor dat ik een heel rijk persoon ben en dat ik met een zak met geld bij je langs kom… ik zeg:’ Ik geef je 250.000 euro en daar mag je maar 5.000 van sparen en NIKS van weggeven aan goede doelen of iets. Dit geld is voor jou en je mag uiteraard samen met iemand, je gezin dingen ondernemen, maar deze dingen zijn enkel en alleen geopperd door jou..’ Wat doe je met dit bedrag, wat gaan we doen?

Als ik mijn bucketlist zou mogen maken zou het er als volgt uitzien;

 • Meedoen aan de Roadtrip in een gepimpte camper ( https://theroadtrip.nl )
 • Een jaar lang alle leuke festivals afgaan
 • Een ballonvaart
 • Met vrienden en familie een week weg (2x 1x luxe en 1x avontuurlijk)
 • Een nieuwe electrische auto aanschaffen en direct uitproberen hoever die kan
 • Een Macdonaldstour doen ( dus alle MacDonalds van heel de wereld bezoeken)
 • Een nieuwe garderobe uitzoeken
 • Met mijn vriendinnen een spaweekend doen in een warm land ala Sex in the City
 • in ieder geval die 5000 euro sparen
 • Een parachutesprong
 • Mijn huis geheel en al opnieuw inrichten
 • Met mijn mannen naar Schotland, Noorwegen, Suriname, Thailand en Ibiza
 • Een nieuwe opleiding starten en afronden
 • Naar Parijs ( met mijn moeder en zusjes) en later nog eens terug met mijn man
 • Een nieuwe tattouage laten zetten

Zoals je ziet staan er haalbaar en in mijn hoofd schijnbaar onhaalbare zaken op. Maar het bedenken van wat er in mijn lijst kan komen te staan, is al een avontuur op zich. En als er eentje afgaat dan kan er best wel een andere voor in de plaats komen.

Ga de uitdaging aan, maak er een samen met mij… Op deze manier kan jij er ook achter komen ‘hoe lief ben jij voor jij?’  😉

lief zijn voor jezelf

happy

Groetjes van Angelique!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s